Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Εισπρακτική εταιρία στο όνομα της Εθνικής Τράπεζας απειλεί τους δανειολήπτες


Την ώρα που το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ανακοινώνει μέτρα
ανακούφισης για χιλιάδες δανειολήπτες , εισπρακτικές εταιρίες σαν τα κοράκια εισβάλλουν σε χώρους εργασίας και νοικοκυριά και απειλούν , τρομοκρατούν και εκβιάζουν χιλιάδες δανειολήπτες.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο συνήγορο του καταναλωτή είναι χιλιάδες με τους δανειολήπτες που για χρόνια ήταν συνεπής αλλά η οικονομική κρίση τους έχει αναγκάσει να καθυστερούν την δόση του στεγαστικού τους δανείου , να είναι σε απόγνωση.
Υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας, στο όνομα της Εθνικής Τράπεζας , τηλεφωνούν σε καταναλωτές που έχουν υπογράψει συμβάσεις στεγαστικών δανείων και τους καλούν ουσιαστικά να «κόψουν το λαιμό τους» προκειμένου να αποπληρώσουν τη δόση τους.
Και δεν αναφερόμαστε σε καταναλωτές που χρωστούν 3 , 4, 5 μήνες ή έχουν σταματήσει να πληρώνουν αλλά για δανειολήπτες που χρωστούν μέρος της δόσης και έχουν καθυστερήσει μόλις 7 ημέρες.
Μάλιστα, τηλεφωνούν όποια ώρα της ημέρα επιθυμούν, χωρίς να σέβονται εάν ο δανειολήπτης είναι στην εργασία του και δεν μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Μάλιστα κι όταν ο δανειολήπτης τους το επισημαίνει συνεχίζουν το… διάγγελμα
Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός σύμφωνα με το έγκυρο nocomments.gr:
Υπάλληλος εισπρακτικής : Έχετε καθυστερήσει την αποπληρωμή μέρους της δόσης σας η οποία ανέρχεται στο ποσό των 164 ευρώ και πρέπει σε δύο ημέρες να έχετε τακτοποιήσει την οφειλή σας! ( σημείωση: το συνολικό ποσό της μηνιαίας δόσης είναι 900 ευρώ! Και αποπληρώνεται κανονικά από το 2006 χωρίς να υπάρχει ποτέ καθυστέρηση!)
Δανειολήπτης : Δυστυχώς δεν θα μπορέσω σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Υπάλληλος εισπρακτικής : Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.
Δανειολήπτης : Μα σας εξηγώ, δεν μπορώ να πληρώσω, Τι να κάνω ;
Υπάλληλος εισπρακτικής : Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Να εξοφλήσετε άμεσης την υποχρέωσή σας.
Και είναι απορίας άξιο, εάν για αυτές της μεθόδους είναι ενήμερη η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας που έχει αναθέσει σε τέτοιες εταιρίες να τηλεφωνούν στους καταναλωτές για να ρυθμίσουν τις δόσεις τους.
Πηγή: blog.gr
Categories: