Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Δραματική πρόβλεψη: Οι θάνατοι των προσφύγων θα αυξηθούν!

Μια βρετανίδα Πανεπιστημιακός, με ειδίκευση στην διεθνή μετανάστευση εκτιμά πως η κατάσταση θα χειροτερέψει με τους πρόσφυγες που αποπειρώνται να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου.


Η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι της Βρετανίας, Χέβεν Κρόλεϊ και δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation πως: «Δεν έχουν τίποτε στην Τουρκία. Δεν απολαμβάνουν κανένα δικαίωμα. Προσπαθούν απεγνωσμένα να συνεχίσουν το ταξίδις τους όταν κρίνουν ότι μπορούν».

Στο μεταξύ, την Παρασκευή (23/10/2015) ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ανακοίνωσε -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ- πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα αυξήθηκε εκθετικά σε 48.000 σε διάστημα μόλις πέντε ημερών, έως την 21η Οκτωβρίου, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου στις 681.000! Δυστυχώς, σημαντική αύξηση, σύμφωνα με τον ΔΟΜ, έχει καταγραφεί και στους θανάτους προσφύγων. Τουλάχιστον 3.315 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας την πιο μακρά διαδρομή, από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής στις ιταλικές ακτές.

Ο χειμώνας έχει μπει.

Αυτό, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι αρκετό να εμποδίσει τους ανθρώπους που είναι απελπισμένοι, κατά πλειοψηφία Σύρους πρόσφυγες, να «δραπετεύσουν» μέσω Αιγαίου από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Κρόλεϊ: «Οι θάνατοι θα αυξηθούν επειδή περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να κάνουν το ταξίδι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που σημαίνει πως οι προσπάθειες διάσωσης γίνονται πολύ πιο δύσκολες».

Οι διακινητές μειώνουν τις τιμές των ταξιδιών προς την Ελλάδα!

Κι επειδή ακριβώς τα ταξίδια προς την Ελλάδα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα, οι διακινητές στην Τουρκία μειώνουν τις… τιμές!

Οι προβλέψεις της βρετανίδα καθηγήτριας περιγράφουν μία δύσκολη μεταναστευτική περίοδο στο μέλλον και για έναν ακόμη λόγο: Την επόμενη άνοιξη μπορεί να καταγραφεί νέο κύμα προσφύγων, κυρίως από το Ιράκ, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί σε περιοχές εντός της χώρας.


newsbomb
Categories: